В Україні з'явиться спецв'язниця для "авторитетів"

вересня 23 / 2021
В Україні з'явиться спецв'язниця для "авторитетів"


Наступного року в Україні може з'явитися спеціальна в'язниця, де утримуватимуть кримінальних "авторитетів" - так званих "злодіїв в законі".

Авторитетів хочуть ізолювати в окрему спецустанову, аби унеможливити їхій вплив на адміністрацію в'язниць, де вони зараз перебувають. Для цього необхідно створити особливі умови утримання. Про це сказала заступник міністра юстиції Олена Висоцька в ефірі телеканалу "Дом".

"Зараз ми працюємо над тим, щоб створити в Україні хоча б дві установи з таким спеціальним статусом, і пропрацювати всі технічні засоби, опрацювати емоційний, психологічний стан персоналу в таких установах, підготувати всю команду до роботи з такими суб'єктами , щоб і їх намагатися ресоціалізувати. Ми розраховуємо на те, що будемо готові прийняти перших засуджених за такою статтею вже в наступному році", - зазначила заступник міністра.

У таких в'язницях буде камерний тип утримання з ізольованими приміщеннями. Установи будуть обладнані відеозв'язком і відеоспостереженням, а у персоналу будуть відеореєстратори для уникнення конфліктних ситуацій.
Категорія : Україна


Залишити Коментар