Небезпечний продукт доставили в дві області: в Україну завезли 4 тонни м'яса з сальмонелою

вересня 21 / 2021
Небезпечний продукт доставили в дві області: в Україну завезли 4 тонни м'яса з сальмонелою

В Україну з Польщі ввезли більше 4 тонн індички, в якій знайшли сальмонелу (рід бактерій). Спочатку м'ясо потрапило на склади 2 компаній – ТОВ "Селма" із Запоріжжя і "ФРОСТ 4" із Дніпра. Але продукт може продаватися в будь-якій торговельній точці України. Заражене м'ясо вилучають з продажу.
У RASFF (європейська система швидкого оповіщення для харчових продуктів і кормів) відзначили, що імпортували в країну індичі крильця з бактеріями. Про це повідомляє 20 вересня Держпродспоживслужба в Харківській області.
Крім цього, виробником індички є компанія Indyk-Śląsk. "У разі виявлення вказаного вантажу в обігу, оператори ринку зобов’язані звернутись до структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області", – йдеться в повідомленні.
Відзначимо, це вже не перший випадок, коли в нашу країну з Польщі доставляють м'ясо птиці з сальмонелою. Так, в червні в Україну ввезли курятину, в якій виявили Salmonella Enteritidis. Продукцію переробили на м'ясо механічної обвалки і поставили ТОВ "Фішзахід" (знаходиться у Львові, займається продажем продуктів харчування).
До цього, в січні, Держпродспоживслужба виявила сальмонелу в курячих крильцях, завезену також із Польщі. Сальмонела – рід бактерій, який викликає захворювання харчового походження.
Категорія : Україна


Залишити Коментар