Назвали найбільш ефективну вакцину проти Covid-19

вересня 18 / 2021
Назвали найбільш ефективну вакцину проти Covid-19

Препарат компанії Moderna є найефективнішим від госпіталізації при коронавірусі серед інших вакцин.
Такі висновки зробили в центрів з контролю і профілактики захворювань (CDC) США після відповідних досліджень, передає The Hill.
Учені підрахували, що ефективність Moderna склала 93%, в той час, як Pfizer-BioNTech і Johnson & Johnson - 88% і 71%, відповідно.
"Хоча ці реальні дані свідчать про певний розподіл рівнів захисту в залежності від вакцини, всі схвалені або дозволені FDA вакцини від Covid-19 забезпечують істотний захист від госпіталізації", - йдеться у звіті CDC.
У дослідженні взяли участь понад 3,6 тис. дорослих, яких госпіталізували у 21 лікарню США в 18 штатах . З них 1 682 отримали позитивні результати тесту на Covid-19, інші були в контрольній групі.
Більшість учасників (64%) - були невакциновані. Майже 13% отримали щеплення Moderna, 20% - Pfizer і 3,1% - Johnson & Johnson.
Ефективність вакцини серед одержувачів Moderna досягла 93% в період від 14 до 120 днів після другої дози і трохи знизилася до 92% приблизно через чотири місяці.
Проте дослідники зафіксували більш значне зниження ефективності серед реципієнтів Pfizer, що сприяло зниженню загальної ефективності вакцини. Ефективність щеплень Pfizer склала 91% в період від 14 до 120 днів після другого щеплення і тільки 77% після 120 днів.
Категорія : Україна


Залишити Коментар