У TikTok повернувся небезпечний челлендж. Дітей масово госпіталізують

вересня 02 / 2021
У TikTok повернувся небезпечний челлендж. Дітей масово госпіталізують

Діти знову почали ковтати капсули з гелем для прання на камеру й опублікувати. Це роблять в рамках Tide Pod Challenge із соцмережі TikTok.
"Щомісяця до лікарні госпіталізуються 15-20 дітей, які випили агресивну речовину. Мають опіки ротової порожнини, стравоходу, шлунково-кишково тракту. Таке враження, ніби печія. Коли люди починають запивати водою, пече стравохід. Інколи виникає блювання. Найгірше в цьому те, що оппечений стравохід набрякає, а коли заживає, то стає набагато вужчим. Коли він стає набагато вужчим, то людина потім не може нормально їсти", - розповів голова Всеукраїнської спілки парамедиків Ярослав Вус, передає ТСН.
За словами медика, що під час перших таких симптомах потрібно їхати до найближчої лікарні, а не намагатися промити шлунок самотужки. Біль дуже сильний, тому діти не можуть приховати того, що зробили.
Tide Pod Challenge був популярний у TikTok ще у 2018 році. Потім тренд минув, але знову повертається.
"Дитина робить так тому, що це хайп: її покажуть по телевізору, всі однолітки скажуть: "Вааау". Дитина каже іншими словами: "Зверніть увагу". АБи такого не було треба будувати близькі стосунки з своїми дітьми, щоб вони довіряли батькам, могли вільно спілкуватися", - сказала сімейна психологиня Анастасія Тарасова.
Категорія : Україна


Залишити Коментар