Новини Закарпаття

В Україні виникли проблеми з розмитненяям «євроблях»

Наразі на митниці немає єдиної процедури зняття авто з обліку з цих країн.

Як повідомляє UBR, Чехія та Словаччина не знімають з обліку машини на території своїх країн. А ввести до України авто з європейської реєстрацією дорого, адже тоді втрачається пільга для розмитнення.

У Болгарії ж реєстраційна база авто закрита, нею можуть користуватися тільки всередині країни. З'ясувати через неї, знятий автомобіль з обліку чи ні – неможливо.

"Митниця ще до кінця не розуміє, як буде проходити процедура зняття з обліку: з вивезенням або без нього, з транзитними номерами чи ні, з відмітками або ж без них, з довідками чи ні... Але євроблях саме цих реєстрацій – багато", – пояснив юрист Іван Казачук.

Юрист додав, що можна направити запит від української митниці в Болгарію з метою отримання офіційної відповіді. Але відповідь може прийти за кілька місяців. А якщо авто вже перебуває на митному оформленні, то до моменту отримання відповіді машині доведеться перебувати на митному терміналі.





Згідно із прийнятими змінами, вживані автомобілі з європейською реєстрацією, старші п'яти років, які були ввезені на територію Україні до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Перейти на сайт