Новини Закарпаття

В Україні через 4 години після щеплення від ковіду помер чоловік


2 липня о 18:02 зафіксовано смерть 47-річного чоловіка. За кілька годин до цього чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Відповідна інформація надійшла до Державного експертного центру МОЗ України.

Щеплення проти COVID-19 було проведене мобільною бригадою о 13:45 у Вінницькій області. Протягом 1 години після щеплення несприятлива подія після імунізації не була зафіксована.

Читайте також:
Блискавка вбила двох людей. Як діяти під час грози та де можна сховатись



О 17:00 в пацієнта з’явились скарги на нудоту, втрата свідомості. Була відразу викликана екстрена медична допомога, яка провела реанімаційні заходи. На жаль, о 18:02 медики констатували смерть чоловіка.



Як повідомляє МОЗ України, в 5 інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим – стан задовільний. Випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19.

Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Вінницької області.

ДЕЦ і надалі в разі настання смерті протягом 30 днів після імунізації буде розслідувати такі випадки відповідно до українського законодавства та міжнародних норм організації фармаконагляду за несприятливими подіями після імунізації.
Перейти на сайт