Поради щодо вибору курсів програмування

червня 28 / 2021

Як обрати кращі курси програмування

ІТ-сегмент розвивається дуже швидко. Працювати в напрямку неважко, але доведеться пройти навчання. Також ви повинні розуміти, що підвищувати свій професійний рівень потрібно буде завжди. Курси програмування ITEA https://itea.ua/

є кращими в Україні, адже вони дають теорію, практику, реальний досвід. Школа допомагає в працевлаштуванні. Розповімо, якими мають бути хороші курси, що враховувати під час вибору.

Тривалість курсу

Курси з програмування не можуть бути короткостроковими. За малий термін ви просто не встигнете вивчити нові технології, мови. Оптимальна тривалість курсу складає 3 місяці. Потім ви зможете подовжити навчання за необхідності. Кілька тижнів — цього терміну достатньо для вивчення окремої теми, а не отримання досвіду з нуля.

Ваше портфоліо

Добре, якщо на курсах ви навчитеся виконувати задачі різної складності, зробите для себе портфоліо. Власний портфель проєктів стане гарним додатком до резюме, допоможе знайти хорошу роботу. Уточнюйте інформацію до початку навчання.
Додаткові можливості
Великі школи проводять різні заходи та запрошують до участі своїх учнів. Тренінги, конференції, хакатони — це не тільки цікаво, але й корисно. Ви познайомитеся з людьми, отримаєте неоціненні поради. Також на подібних заходах можна знайти роботу.

Що після навчання?

Курси, що влаштовують за принципом конвеєру, не розраховані на результат. Відомі школи «ведуть» учнів до кінця. Протягом навчання буде практика, що дозволить отримати реальні навички. Також стажування дозволяє зарекомендувати себе перед роботодавцем — можливо, вам запропонують місце у штаті. Добре, якщо школа допомагає випускникам у працевлаштуванні. У такому разі ви гарантовано отримаєте роботу та зможете заробити досвід. Потім, якщо буде необхідно, пошукаєте нове місце (з досвідом від 1-2 років це робити набагато простіше).

Що з мовою?

Знання англійської дуже важливе для успішного програміста. Вам потрібна технічна мова. Добре, якщо на курсах дають такі знання або пропонують можливість отримати їх в індивідуальному порядку.

Викладачі

Це важливий момент. Викладач має бути досвідченим практиком, уміти доносити інформацію до студентів. Поцікавтеся, хто викладає на курсах, які переваги ви отримуєте. Можете відвідати пробне заняття, аби оцінити роботу викладача. Він має бути спеціалістом та просто підходити саме вам, це також важливо.

Бажаємо успіхів!
Категорія : Україна


Залишити Коментар