Кожна державна організація може отримувати сповіщення про кіберзагрози на електронну пошту

червня 22 / 2021
Як повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, таку можливість надає MISP CERT-UA - платформа для обміну індикаторами компрометації.

Джерелами інформації платформи є власна інформація CERT-UA та дані від міжнародних партнерів, зокрема від Форуму команд реагування на інциденти безпеки FIRST, до якого належить CERT-UA. Нещодавно платформа MISP отримала оновлення, серед компонентів якого є автоматичне інформування користувачів про нові кіберзагрози.

Завдяки розсилці на електронну пошту користувачі можуть дізнаватись про фішингові атаки та як їх розпізнавати, отримувати інформацію про індикатори компрометації актуальних кіберінцидентів, нові кіберзагрози та кібератаки, які існують на сьогодні.

Щоб отримати доступ до даних MISP CERT-UA, потрібно надіслати офіційний лист із запитом на підключення на адресу Державного центру кіберзахисту Держспецзв'язку, у якому вказати дані відповідальних працівників та поштову скриньку для реєстрації (поштові скриньки повинні бути в домені gov.ua).
Категорія : Україна


Залишити Коментар