Безкоштовний проїзд в Україні скасовується: будуть платити навіть інваліди і пенсіонери

червня 20 / 2021

Уряд має намір скасувати безкоштовний проїзд в громадському транспорті для всіх пільгових категорій населення. Відповідний законопроект, який був розроблений Мінсоцполітики за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, повністю схвалений урядом і тепер залишилося лише розглянути його в парламенті.
Якщо законопроект проголосують, безкоштовний проїзд для пільговиків буде скасовано. А значить, все повинні будуть оплачувати вартість проїзду.
Однак держава обіцяє не залишити не захищених громадян напризволяще. Пільги на проїзд будуть монетизовані подібно до того, як уряд раніше монетизувати виплату субсидій. Тобто соціально незахищеним громадянам будуть щомісяця видаватися певні суми грошей, якими вони зможуть оплачувати проїзд в громадському транспорті.
Гроші на це виділятимуться не з державного, а з місцевих бюджетів. Кожна ОТГ буде вирішувати, яку суму для цього виділяти - на свій розсуд. Однак, з огляду на труднощі, які відчуває владу з наповненням бюджетів усіх рівнів, очевидно виділених сум не буде вистачати на те, щоб покрити всі витрати на поїздки. Особливо, якщо пільговик змушений щодня користуватися громадським транспортом.

Тут вже доведеться пенсіонерам вибирати: або відмовитися від щоденних поїздок по місту, або частково оплачувати їх зі своєї пенсії.
Категорія : Україна


Залишити Коментар