В Україну прибула перша партія вакцини CoronaVac

березня 25 / 2021
В аеропорту «Бориспіль» приземлився літак, який привіз в Україну першу партію китайської вакцини CoronaVac, виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

В Україну прибула перша партія вакцини CoronaVac
Про це повідомили у пресслужбі аеропорту «Бориспіль».

Літак зустрічали представники компанії «Лекхім», головний санітарний лікар Віктор Ляшко, представники посольства Китайської Народної Республіки в Україні та представники Міністерства закордонних справ.

Нагадаємо, раніше в МОЗ анонсували, що ця партія складатиметься з 200 тисяч доз. Вона є частиною замовлення розміром в 1 мільйон 915 тисяч доз.

У посольстві України в Китаї наголосили, що ця вакцина пройшла всі етапи клінічних досліджень, і її вже використовують у Китаї, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо.

Степанов також повідомив, що згідно з законодавством вакцина ще має пройти в Україні лабораторний контроль, який може зайняти до 10 днів. CoronaVac використовуватимуть для щеплень згідно з планом вакцинації.

Що це за вакцина?

30 грудня 2020 року в уряді повідомили, що Україна має отримати 1,9 млн доз цього препарату. Згодом з'ясувалося, що постачанням препарату в Україну займатиметься приватна група фармацевтичних компаній «Лекхім».

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що Україна закупить китайську вакцину від коронавірусу, якщо її дієвість становитиме не менш як 70%. Дослідження вакцини у Бразилії показали, що ефективність препарату становить лише 50,38%. Тоді в уряді заявили, що чекатимуть офіційного звіту компанії.

Згодом «Лекхім» повідомила, що в Туреччині завершилася третя фаза клінічних випробувань вакцини від китайського виробника ㅡ її ефективність дорівнює 83,5%. Детальніше про цю вакцину читайте в нашому матеріалі.
Категорія : Україна


Залишити Коментар