Новини Закарпаття

Багатьом українцям прийдеться повернути субсидії державі


Мінфін перевірив пенсії, субсидії та інші виплати за минулі роки. З 455 млрд грн - 1,6 млрд грн виявилися підозрілими. І більшість - 70% - стосувалися субсидій. Наприклад, виплати отримували після смерті (таких 21 тис. Сімей), не втрачали пільгу, набуваючи землю, машини-квартири та інші товари дорожче 50 тис. Грн (17,5 тис.), Отримували субсидії одночасно за двома різними адресами (10 тис . людина).

З 1 січня в Україні почали проводити перевірку інформації, яку подавали одержувачі субсидій. І в 78% сумнівних випадків підозри підтвердилися. Тепер місцева влада, які, власне, і проводили перевірку, можуть змусити порушників повернути субсидії державі.

Одержувачі субсидій, у яких в минулому році були великі покупки, сидять, як на пороховій бочці. І деякі виявилися в цьому положенні, не подумавши.

"Син пригнав з Польщі в минулому році куплену там на зароблене машину. Оформив документи на батька. Виходить, що цю машину ми купували, і нас позбавлять субсидії на квартиру, а нам щомісяця взимку приходять за опалення космічні суми, в середньому - по три- чотири тисячі в місяць, плюс ще світло, газ, вода і прибудинкова. Чоловік на пенсії, я отримую шість тисяч. Син зараз теж без роботи. і нас тепер позбавлять субсидії і змусять повернути ще й отримане ?! Тоді навіщо давали, якщо зараз будуть забирати ?! " – резонно запитують українці.
Перейти на сайт