Розмитнення “євроблях” за новими правилами: експерт розповів про проблеми законопроєкту

березня 09 / 2021

Як відомо, нещодавно Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо розмитнення “євроблях”.

Розмитнення “євроблях” за новими правилами: експерт розповів про проблеми законопроєкту

Утім, старший економіст Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Володимир Дубровський в коментарі Укрінформу дав свою оцінку цьому документу, який може стати проблемою для багатьох українців.

“Проблему самих “євробляхерів” він (законопроєкт №4643-д – прим.) може вирішити, однак, з іншого боку, зовсім не вирішується проблема акцизного податку на авто, скасування якого зробило б уживані автівки дешевшими та доступнішими для українців”, – зазначив Дубровський.

За його словами, ухвалення Верховною Радою цього законопроєкту в першому читанні – це своєрідний “хабар” власникам автівок на єврономерах, які вимагають від влади доступного розмитнення та скасування акцизного податку на авто.

“Я сподіваюсь, що до другого читання цей законопроєкт не дійде або буде суттєво змінений. Це не має бути рішення тільки для “євробляхерів”, треба вирішувати проблему з акцизом. Тому вочевидь мета тих, хто запропонував цей проєкт, – це нейтралізувати “євробляхерів”, дати їм, так би мовити, хабаря, аби з їхнього боку не було тиску щодо скасування акцизу”.

Він також нагадав, що, згідно з цим документом, вартість розмитнення не залежатиме від ціни авто, і таким чином перевагу отримають ті, хто завезли нові авто преміум класу під виглядом вживаних автівок на єврономерах.
Категорія : Україна


Залишити Коментар