Українці заплатять 25 тис. грн податку за свої машини: які авто потрапили в список

лютого 22 / 2021
Українці заплатять 25 тис. грн податку за свої машини: які авто потрапили в список
Мінекономіки України опублікувало список моделей автомобілів, за які власники зобов’язані сплатити податок у розмірі 25 тис. грн.

Про це йдеться на офіційному сайті відомства. У перелік потрапили автомобілі, вартість яких становить не менш ніж 375 мінімалок (2,2 млн грн), а вік не перевищує 5 років.

Якщо ж не заплатити протягом 60 днів, сума податку зростатиме.

Якщо заплатити в перші 90 днів – плюс 10% до штрафу, після 90 днів – 20%. Окрім того, автомобіль або інше майно можуть заарештувати (так звана податкова застава).

Користуватися машиною можна і в заставі, але продати або подарувати її не вийде. Ба більше, податківці мають право стягнути автомобіль, продати його, з отриманої суми отримати платіж, а решту повернути вже колишньому власникові автомобіля. Правда, така ситуація – велика рідкість. Найчастіше боржники після податкової застави відразу ж платять за рахунками.

Нагадаємо, в Україні низка «слуг народу» пропонує збільшити податок на машини з 25 тисяч гривень до 6 мінімальних зарплат (36 тисяч гривень). Крім того, розширять і перелік автомобілів, за які потрібно щорічно платити в бюджет.

З переліком легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2021 році можна ознайомтися ТУТ.
Категорія : Україна


Залишити Коментар