Навіть не помітили: 10 ознак, що ви вже перехворіли на COVID-19 і маєте імунітет

січня 16 / 2021
Навіть не помітили: 10 ознак, що ви вже перехворіли на COVID-19 і маєте імунітет
Люди, які перехворіли на COVID-19, ймовірно, упродовж 5 місяців матимуть імунітет до хвороби. Можливо, ви також потрапили до цієї групи осіб, однак навіть не помітили цього?

5 канал зібрав 10 ознак, що вказують на безсимптомне перенесення коронавірусу та наявний імунітет до вірусу.

СУМ'ЯТТЯ ДУМОК

За даними багатьох досліджень, після перенесення COVID-19 більшість пацієнтів скаржаться на когнітивні проблеми. Зокрема, втрату пам'яті впродовж кількох місяців після одужання та складності в обробці інформації.

КОВІДНИЙ ЯЗИК

Лікарі зазначають, що вірус здатен інфікувати кровоносні судини та порушувати кровопостачання до ясен, зубів та язика. Відтак, багато пацієнтів згадують про проблеми з зубами та яснами після одужання від COVID-19.

Крім цього, характерною ознакою перенесеної хвороби є дивні відчуття на язиці.

БІЛЬ У ШЛУНКУ

Діарея – один з симптомів коронавірусу. Під час перебігу хвороби пацієнти можуть відчувати біль у шлунку. Дослідження показали, що люди, які подолали вірус, часто мали змінений склад мікробіому – розмаїття бактерій у порожнині.

Тому, цілком можливо, що у таких пацієнтів з госпіталізацією чи безсимптомно, біль у шлунку може продовжуватися.

ЗАПАЛЕНІ ОЧІ

Даний симптом рідко зустрічається у пацієнтів (всього у 3% випадків), які перехворіли на коронавірусу. Однак він все ж існує. Інші перехворілі розповідали про такі симптоми, як кон’юнктивіт.

ВТОМА

Взимку більшість людей може скаржитися на втому, однак для наслідку коронавірусу характерне більше відчуття виснаження та відсутності сил.

ПРОБЛЕМИ З ДИХАННЯМ

Коронавірус провокує як тривалі, так і гострі проблеми з диханням. Зокрема, наслідком безсимптомного перенесення хвороби є задишка під час незначних фізичних навантажень.

У такому випадку потрібно звернутися до лікаря, аби перевірити стан легенів.

ВТРАТА ВОЛОССЯ

Під час інфікування COVID-19 імунітет витрачає усі сили на боротьбу з хворобою. Через це у нього не залишається сил на іншу роботу.

ПОСТІЙНА ТРИВОГА ТА ПОРУШЕННЯ СНУ

Лікарі довели, що коронавірус провокує в людини підвищену тривожність, а також схильність до депресії та втрати сну.

Згідно з даними американських досліджень, за три місяці після підтвердження хвороби кожен п'ятий пацієнт вперше отримав діагноз тривожності, депресії або безсоння.

ВТРАТА СЛУХУ ТА ШУМ У ВУХАХ

Дослідники з Університету Англії Раскіна зазначили, що проблеми зі слухом після коронавірусу можуть виявлятися як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

Водночас стало відомо, що у 40% пацієнтів погіршився шум у вухах через хворобу.

ЗАПАМОРОЧЕННЯ ГОЛОВИ

Ще однією ознакою безсимптомного перенесення COVID-19 є запаморочення. Відчуття раптової хиткості або нестійкості на ногах може бути ознакою того, що у вас є вірус, або ви перехворіли.
Категорія : Україна


Залишити Коментар