Коли чекати на єдину магнітну бурю в грудні 2020-го

грудня 02 / 2020
Коли чекати на єдину магнітну бурю в грудні 2020-го
В суботу, 19 грудня, очікується єдина магнітна буря в грудні. Астрономи також прогнозують кілька невеликих коливань магнітосфери, повідомили в Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Незначний сплеск магнітної активності очікується в середу, 2 грудня. Активність його буде невисокою, але може позначитися на самопочутті метеозалежних людей.

У п’ятницю, 18 грудня, фахівці прогнозують другий сплеск, за яким 19 грудня відбудеться магнітна буря рівня G1 (слабка буря).

Цього дня хвилювання магнітного поля Землі може вплинути на роботу систем зв’язку, поведінку тварин, стан метеочутливих людей, гіпертоніків та гіпотоніків, людей похилого віку і тих, хто має хронічні захворювання. Під час магнітних бур люди можуть скаржитися на головний біль, перепади тиску, аритмію, шум у вухах.

Щоб пом’якшити вплив коливань магнітного поля на організм, бажано в цей період відмовитися від кави, алкоголю, куріння, гострої, солоної та жирної їжі, виключити стресові ситуації. Рекомендують також більше бувати на свіжому повітрі (але не на відкритому сонці), спати не менше 8 годин на добу, пити достатньо рідини (не менше 2 л в день), в тому числі трав’яні чаї, робити зарядку, дихальну гімнастику, приймати контрастний душ.
Категорія : Україна


Залишити Коментар