Стало відомо, коли буде рішення щодо повного локдауну в Україні

листопада 27 / 2020
Стало відомо, коли буде рішення щодо повного локдауну в Україні
Перші результати карантину вихідного дня, впровадженого 13 листопада, будуть помітні за тиждень. Тоді і стане зрозуміло, чи потрібно застосовувати повний локдаун. Про це заявив заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко, передає пресслужба ОПУ.

За словами Тимошенка, карантин вихідного дня спрямований на зменшення заражень у закладах громадського харчування, торговельних центрах, місцях масового скупчення людей.

«Ми намагаємося збити темпи зростання захворюваності, щоб стабілізувати ситуацію. І за цей час збільшувати кількість ліжко-місць і ліжок із киснем та іншим обладнанням. Чи можливий локдаун, ми зрозуміємо після того, як пройдемо 3 вихідні на карантині, й тоді ухвалюватимемо рішення», — наголосив заступник керівника ОПУ.

За його словами, в ОПУ радяться з місцевою владою, «щоб усі прийняли це рішення і не було «місцевого сепаратизму».

«Немає чіткого показника граничної кількості нових випадків інфікування за добу, за якого медична система не справлятиметься. Має значення також число тих, хто одужав, тривалість перебування в лікарнях тощо. Тому важливі показники кількості заражень та вільних місць у лікарнях», — додав Тимошенко.
Категорія : Україна


Залишити Коментар