В уряді заговорили про 2-тижневий локдаун

листопада 24 / 2020
В уряді заговорили про 2-тижневий локдаун
В уряді пропонують запланувати 2-тижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят, та відомовитися на Різдво і Новий рік від масових заходів. Про це у вівторок заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«За озвученим планом Міністерства охорони здоров’я на нас чекає поки що останній карантин вихідного дня. Цього чекають усі, хто зараз не може працювати в умовах коронавірусних заборон та обмежень. Йдеться і про креативні індустрії, і про туризм, і про малий та середній бізнес тощо», — написав Ткаченко у Telegram.

Останні дні щодобова кількість інфікованих коронавірусом знизилася, зауважив міністр.

«Але питання, що нас очікує завтра – залишається відкритим. Ситуація має бути прогнозованою. Українці мають заздалегідь знати, що їм очікувати. Розтягнута у часі «червона зона» не може бути безкінечною, через негативний вплив на економіку.

Моя особиста думка – краще прогнозований локдаун, ніж тривала невизначеність. Тому я пропонував би, по-перше, запланувати двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят. Безумовно, уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття. А, по-друге, відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів і зустріти свята в режимі онлайн, наприклад в зумі. Принаймні буде, що згадати», — заявив Ткаченко.

Локдаун – жорстка форма карантину, що обмежує вільне пересування у країні та за її межами. При локдауні нормально функціонують лише організації, що надають основні потреби та послуги.

Post navigation← Медики попереджають про симптоми після ін’єкції вакциниЖінка образилась на чоловіка і вбила його ніжкою від стола →
Категорія : Україна


Залишити Коментар