Зростання ціни на газ: скільки обійдеться українцям опалювальний сезон

листопада 16 / 2020
Ольга Бабій, членкиня Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг розповіла, чи очікувати на зростання цін цієї зими.

“Не факт, що ціни у січні піднімуться. Тому що та ціна на газ як товар, що зараз існує, вона скоріш за все залишиться на тому ж рівні. Минулого року від січня 2020 року існує окремо ринкова вартість. Коли йдеться за ціну розподілу газу як товару, то користувачі отримують дві платіжки. Одна — за газ, а інша — за розподіл. Розподіл може здорожчати, і на його вартість вплине саме та ціна газу. В структурі тарифу на розподіл газу – 50 відсотків вартості газу самого. Якщо для розподільчих компаній як для побутового населення ціна газу зросте, то і тариф на розподіл зросте”, – розповіла експертка.

За її словами, наразі вартість розподілу газу (за весняними тарифами) – до п’яти тисяч гривень. Ольга Бабій також наголосила, що населення й надалі отримуватиме дві платіжки на газ.

Нагадаємо, у листопад в Україні суттєво зросли ціни на газ: на 34,7% – до 6,33 грн/куб.м з ПДВ і без урахування вартості розподілу. “Нафтогаз” встановив ціну на газ у жовтні.
Категорія : Україна


Залишити Коментар