Закарпатці одні із перших отримають вакцину від OVID-19

жовтня 22 / 2020

Нині в Україні щоденно встановлюють антирекорди за кількістю захворілих на COVID-19 і Закарпаття не виняток.
Останній тиждень лікарні області заповнені майже на 50%. Достатньо завантажити більше 75% протягом 5 днів і вся область зонується в червону зону. Про це повідомила в.о. директора Закарпатського обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Чемет. В лікарнях не вистачає місць, хворих більшає, тим часом українська влада відмовляється від єдиної у світі вже готової до використання та перевіреної російської вакцини.

.
Після особистого спілкування з головою політради партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» Віктором Медведчуком, який, до речі, разом зі своєю дружиною та сином перевірили на собі російську вакцину і не відчули жодних побічних ефектів, я вкотре почув слова підтримки і допомоги Закарпаттю і закарпатцям. Віктор Володимирович запевнив мене і пообіцяв, що наша область одною з перших в Україні отримає вкрай необхідні вакцини, якщо звісно українська влада не буде блокувати завезення вакцини.
Нагадаю, що загалом в Україні 315 826 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 5 927 летальних. Як повідомив заступник Міністра охорони здоров’я – Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, наразі всі області України, окрім Кіровоградської, потребують додаткових обмежувальних заходів через перевищення базового рівня захворюваності на коронавірусну хворобу, який становить 40 на 100 тисяч населення. Тож наше Закарпаття також під загрозою. Віктор Медведчук відгукнувся одразу, як зробив це зі своєю дружиною Оксаною Марченко ще на початку спалаху пандемії. Завдяки їм Закарпатська область у квітні 2020 року в два етапи отримала масштабну медичну допомогу у боротьбі з COVID-19 (це десятки тисяч захисних масок, рукавичок, медичних комбінезонів, комплектів одягу підвищеного захисту для лікарів, тонни літрів антисептика та найголовніше сотні сертифікованих експрес-тестів та ПЛР – тестів для виявлення коронавірусу). Кожному району області представники партії «ОП-ЗЖ» передали все необхідне для боротьби зі страшною недугою.

Про можливість надання російської вакцини українцям голова політради партії «ОПЗЖ» Віктор Медведчук домовився з Президентом Росії, адже це питання життя і здоров’я наших громадян, а не якихось політичних мотивів. Більше 50 країн вже домовляються з Росією про передачу і навіть спільного виробництва вакцин проти коронавірусу. Замовлення складають 1 мільярд двісті мільйонів доз, а це шоста частина населення земної кулі. Тепер лише слово за Україною! Однак українська влада через свої політичні амбіції наражає на небезпеку свій народ і відмовляється від такої можливості. Це при тому, що Росія для України – це другий після Китаю партнер із торгівельних та економічних відносин. Тож виходить, що продавати і закуповувати окремі види продукції можна, а закупити вкрай необхідну вакцину, коли стоїть питання здоров’я і життя українців влада не дозволяє. Віктор Медведчук вкотре продемонстрував акт високого патріотизму по відношенню до своїх громадян, адже люди помирають і коронавірус не відступає, необхідні конкретні чіткі дії. Тим часом влада Зеленського чекає вакцину з Європи, яка невідомо коли з’явиться, і чи з‘явиться взагалі. Наша політична партія «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» вважає, що українська влада повинна дати можливість нашим громадянам захистити себе вже зараз, а не обіцяти закупівлю ще не розробленої вакцини у Європі. Українці мають самі обирати вакцинуватися російською вакциною або чекати на західну, а влада цей вибір має своїм громадянам забезпечити”.

Іван Чубирко
Категорія : Україна


Залишити Коментар