Українці вчасно отримають тепло до своїх осель цієї осені - Шмигаль

жовтня 09 / 2020
Країна накопичила 2,9 мільйона тонн вугілля та 27,7 мільярда кубометрів газу перед початком зимового періоду.

Україна перед початком зимового періоду накопичила рекордні запаси вугілля і газу, тому з початком опалювального сезону українці повинні вчасно отримати послугу централізованого опалення.

Про це у вступному слові на сьогоднішньому засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Цього року ми добре підготувалися. Накопичені запаси вугілля і газу у нас дійсно рекордні. Запаси вугілля - 2,9 мільйона тонн, що вдвічі більше, ніж торік. Запаси газу-27,7 мільярда кубів, що також є рекордним рівнем за останні роки. Готовність будинків, мереж, котелень вже понад 95%. Підготовка триває відповідно до графіка по всій країні. Тому українці повинні отримати тепло та отримають тепло у свої будинки вчасно відразу після початку опалювального сезону", - сказав він.

Хто відповідальний за опалювальний сезон

Прем'єр нагадав, що відповідальність за початок опалювального сезону лежить на місцевій владі, яка прийматиме відповідні рішення. Своєю чергою, Кабінет Міністрів стежитиме за тим, як відбуватиметься процес запуску теплогенеруючих підприємств.

Що цьому передувало

- Старт опалювального сезону знаходиться під загрозою в 50 населених пунктах України через критичні борги.
- Станом на початок жовтня борг підприємств теплокомуненерго і ТЕЦ за газ перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України"
становить 43,5 мільярда гривень.

Категорія : Україна


Залишити Коментар