Лікарка назвала нові симптоми коронавірусу в українців

вересня 28 / 2020
Лікарка назвала нові симптоми коронавірусу в українців

Коронавірус як інфекція в Україні не змінив свою «поведінку», однак став дещо агресивнішим. У хворих спостерігаються подібні ознаки інфікування, водночас з’явилися і нові симптоми. Про це в інтерв’ю «Суспільному» розповіла завідувачка приймального відділення Харківської обласної інфекційної лікарні Світлана Молокова.

Вона була першою медпрацівницею комунального закладу, яка повідомила журналістам про ситуацію, що склалася в регіоні щодо боротьби з COVID-19.

«Про зміну вірусу не можемо говорити, це наукова праця. Але ми бачимо, як змінюється клінічна картина у наших пацієнтів. Ті хворі, які надходили у березні, відрізняються від тих, які були у травні, і так далі. Зараз додалися нові симптоми», — зазначила лікарка.



За її словами, раніше хворі на коронавірус скаржилися лише на слабкість і субфебрильну температуру (до 37−38 градусів), а вже потім медики виявляли у них двобічну пневмонію. Згодом же картина змінилася — інфіковані стали скаржитися на сильний біль у горлі й високу температуру до 39 градусів.

«В серпні, ближче до вересня, з’явилися хворі, які говорили, що їх турбують нежить і загальні ознаки респіраторних інфекцій: першіння в горлі, нежить, іноді температура, іноді ні. Два-три дні — сухий кашель, потім продуктивний кашель і задуха», — розповіла Молокова.

Перебіг коронавірусу у кожної людини може бути різним, оскільки люди по-різному переносять захворювання. В одних COVID-19 супроводжується пневмонією, в інших — із явних симптомів може бути тільки нежить.
Категорія : Україна


Залишити Коментар