Курсант, який вижив в авіакатастрофі під Харковом, розкрив подробиці трагедії: "Гасив палаючого товариша"

вересня 27 / 2020
Хлопець, який вижив в авіакатастрофі під Чугуєвом розповів, як йому вдалося врятуватися. Детальніше про це розповідає "Суспільне".
Відомо, що ввечері 25 вересня під Харковом розбився військовий літак Ан-26 під час планових навчань. На той момент на борту перебувало 20 курсантів Харківського університету Повітряних сил імені Кожедуба, а також 7 членів екіпажу.

Катастрофа забрала життя 25 людей, двом вдалося вижити. Через деякий час один з курсантів помер у лікарні у важкому стані, життю іншого зараз нічого не загрожує. Президент Володимир Зеленський і голова ХОДА Олексій Кучер відвідали бійця В'ячеслава Золочівського, який вижив, і той розповів, як все відбувалося насправді.


"Хлопець розповів, що все відбувалося, як в комп'ютерній грі, що він, коли прийшов до тями, побачив, як горить його товариш, і він допомагав фактично гасити полум'я на цьому хлопцеві, який знаходився вчора в лікарні. І, на жаль, сьогодні помер", - розповів Кучер.
Як з'ясувалося пізніше, хлопець не вистрибував з падаючого літака, йому вдалося вижити перебуваючи всередині.


"Він всього не пам'ятає, він втратив на певному етапі свідомість. Після того, як він прийшов до тями, він покинув уламки літака, наскільки нам зараз зрозуміло, і почав гасити полум'я на своєму колезі. Він вижив, перебуваючи в літаку", - сказав Кучер.
Категорія : Україна


Залишити Коментар