Чи потрібно школярам здавати тест на COVID-19 після самоізоляції? Роз'яснення для батьків

вересня 24 / 2020
Після самоізоляції через контакт з хворим на COVID-19 учні не зобов’язані проходити тестування і подавати до школи документи про стан здоров’я для продовження навчання.

Про це йдеться в роз'ясненні, оприлюдненому на сайті Міністерства освіти і науки.

У міністерстві нагадали, що згідно з постановою уряду № 641 та постановою головного державного санітарного лікаря № 50, для осіб, які мали контакт з хворим на COVID-19, строк самоізоляції становить 14 днів. У разі підтвердження випадку СОVID-19 в одного з учнів, усі інші учні відповідного класу або групи визнаються такими, що потребують самоізоляції.

"Водночас відповідні акти не передбачають обмежень щодо відвідування закладів загальної середньої освіти у зеленій, жовтій чи помаранчевій зонах учнями, які не є хворими, у яких відсутні будь-які ознаки або симптоми захворювання, зокрема на СОVID-19, і які перебували на самоізоляції винятково через контакт з хворим на COVID-19. Після спливу строку самоізоляції для зазначеної категорії учнів не передбачено обов’язкового проведення лабораторних тестувань, зокрема методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу", - наголосили в Міносвіти.

Відповідно, законодавство України не визначає обов’язок учнів, їхніх батьків та інших законних представників подавати до закладу загальної середньої освіти будь-які документальні підтвердження (довідки, висновки тощо) щодо стану здоров’я учнів для продовження навчання після завершення самоізоляції.


Категорія : Україна


Залишити Коментар