Українцям будуть надавати повноцінні цифрові свідоцтва про народження

вересня 23 / 2020
Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою в Україні запроваджується електронне свідоцтво про народження дітей до 14 років.

Як повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації на своєму сайті, відповідну постанову Кабмін ухвалив під час сьогоднішнього засідання.

«Сьогодні Кабінет Міністрів ухвалив постанову, згідно з якою запроваджується цифрове свідоцтво про народження дітей до 14 років. Раніше свідоцтво про народження було тільки в паперовому вигляді», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, постановою визначається порядок замовлення, формування, пред'явлення і встановлення достовірності електронного свідоцтва про народження.

Також постановою визначено можливість передачі цифрового свідоцтва про народження у вигляді електронних копій.

Мінцифри також повідомило, що документ буде відображатися у мобільному додатку для оцифрованих документів «Дія» обох батьків. Разом зі свідоцтвом також буде відображатися актуальна прописка дитини.

У відомстві наголошують, що відтепер електронне свідоцтво про народження має таку саму юридичну силу, як і паперове.

Згідно з повідомленням, Мінцифри найближчим часом запустить бета-тестування електронного свідоцтва про народження в мобільному додатку «Дія».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 вересня, Кабінет міністрів вніс зміни у порядок використання електронних відображень внутрішнього і закордонного паспортів у мобільному додатку «Дія», згідно з якими такі паспорти будуть відображати інформацію про зареєстроване місце проживання громадянина.

Держава у смартфоні

- На початку року Міністерство цифрової трансформації провело презентацію мобільного додатку «Дія» та національної онлайн-платформи «Дія. Цифрова грамотність».

- Додаток "Дія" - це спеціально розроблений додаток в рамках проекту за діджиталізації державних послуг, створене для громадян України. У цьому додатку можна зберігати оцифровані версії своїх документів.

- Наразі користувачам додатку доступна можливість використовувати низку цифрових версій документів за допомогою смартфону. На порталі дія На порталі «Дія» можна отримати низку публічних послуг онлайн.

Категорія : Україна


Залишити Коментар