Будуть великі перевірки. Пенсії та субсидії забиратимуть

серпня 09 / 2020
Ревізія у соціальних допомогах потрібна. Держава готова підтримувати незахищених людей, малозабезпечені родини, але тих, хто справді цього потребує.
Будуть великі перевірки. Пенсії та субсидії забиратимуть

Тому був прийнятий закон про верифікацію соціальних виплат. Її здійснює Міністерство фінансів.

“У 2019 році ми здійснили окрему перевірку правильності надання одного виду державної соціальної допомоги – допомоги малозабезпеченим сім’ям. Виявили, що за цим видом соціальної допомоги були факти неправомірного отримання на загальну суму понад 33,2 млн грн.

Половину з цих коштів вдалось повернути у державний бюджет. Найбільше порушень пов’язано з неповним декларуванням нерухомості, приховуванням зайнятості та доходів, придбанням автомобілів тощо.

Зараз у перевірці отримувачів допомоги малозабезпеченим сім’ям та житлових субсидій ми перейшли до ризик-орієнтованих підходів. Тобто, перевіряти будемо лише тих отримувачів, які мають ознаки високого рівня ризику здійснення порушень. У липні цього місяця ми натомість збільшимо допомогу для родин, у яких є діти, на 15-20%. Тобто держава дає допомогу, але їй важливо знати, чи отримають ці гроші дійсно ті люди, які їх потребують”, – пояснила Лазебна.
Категорія : Україна


Залишити Коментар