Через світову епідемію COVID-19 люди почали частіше подорожувати Україною, – експерт

серпня 04 / 2020
Через світову епідемію COVID-19 люди почали частіше подорожувати Україною, – експерт
Як стверджують експерти, через епідемію коронавірусу розвинувся внутрішній туризм в Україні.

“Люди починають подорожувати і відпочивати у себе в країні, навіть відкриваючи щось нове. Але, ми не одне десятиріччя звертаємо увагу влади на те, що до туризму треба ставитися не декларативно, а допомагати розвивати в Україні інфраструктуру, приймаючи певні закони, даючи певні преференції для тих людей, які хочуть вкладати гроші у вітчизняний туризм”, – розповів в ефірі Українського радіо голова Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха.

Водночас, за даними голови асоціації туроператорів, станом на сьогодні в українців є можливість відпочити більш ніж у 20-ти країнах.

“Найбільш привабливими і тими країнами, куда зараз їздять українці є Туреччина, Єгипет, Хорватія, була Албанія, але вона закрилась. Але й в тих, що є, ставляться певні умови. Треба завжди вивчати, куди ви летите, які в тій країні діють обмеження та санітарні норми”, – зазначив Голубаха.

Він також наголосив, що охочим полетіти до іншої країни у теперішній ситуації, треба дізнаватися у туроператорів чи можна відтерміновувати перельоти.

“Купуючи квитки, треба звертати увагу на всі умови. Там вказуються і можливості, і умови повернення коштів. Але, якщо ви збираєтеся кудись подорожувати, то раджу дізнатися в авіакомпанії, чи можна відтермінувати час відльоту в іншу країну”, – пояснив Головаха.

При цьому він відзначив, що в умовах, що склалися, повертати вже куплені квитки на літак “дуже важко”, пише Суспільне.
Категорія : Україна


Залишити Коментар