Коронавірус в Україні відрізняється від італійського — лікар-інфекціоніст

липня 06 / 2020
Коронавірус в Україні відрізняється від італійського — лікар-інфекціоніст
Новий коронавірус постійно мутує, в різних країнах можна зустріти різні його варіації. В Україні серотипи Covid-19 європейські, але не з Італії, розповіла доктор медичних наук, професор кафедри дитячих інфекційних хвороб НМУ імені О.О. Богомольця Оксана Виговська в інтерв’ю «Главреду».

«Збудник коронавірусної хвороби Covid-19 мутує і особливість його мутації в тому, що виникає багато його варіацій (серотипів). Є серотипи більш агресивні, які викликають більш важкі хвороби, високу частоту ускладнень (на початку пандемії), і є відносно легкі», — розповіла лікар.



В Україні за рахунок того, що перші випадки вірусу були привезені з Австрії, Франції, Німеччини, серотипи відрізняються від тих, що були в Китаї.

«На наше щастя, серотипи у нас європейські, але не з Італії, чого ми боялися, тому що там вони якраз агресивні. І оскільки серотипи, які були завезені, слабші, тому клінічна картина наших пацієнтів протікає легше, менше частота розвитку ускладнень , менше важких і критичних пацієнтів, менше хворих, які потребують штучної вентиляції легенів. Звичайно, люди гинуть і у нас, але летальність значно менше, якщо порівнювати з іншими країнами», — зазначила доктор медичних наук.
Категорія : Україна


Залишити Коментар