Українці можуть змінювати ім’я за 5 гривень: яка процедура

червня 27 / 2020
У Мін’юсті розповіли про процедуру зміни імені та прізвища
Українці можуть змінювати ім’я за 5 гривень: яка процедура

В Україні громадяни можуть змінити своє ім’я та прізвище, а також по батькові. Така послуга доступна для всіх бажаючих з 16 років, або навіть з 14-ти – за умови згоди батьків або опікунів.

Які ціни, умови та процедура – розповість Styler. Зазначимо, що послуга також доступна онлайн, заяву розглядають у тримісячний строк (але в разі необхідності можуть збільшити цей термін ще до 3 місяців), а деяких випадках українцям можуть відмовити у зміні імені.

Про це 25 червня розповіли в прес-службі Центрального міжрегіонального управління Мін’юсту в місті Києві. Зміна імені доступна не тільки для підлітків, але й для дітей.

Це можливо в тому випадку, коли обоє батьків змінюють прізвище – тоді для зміни прізвища дитини, якій виповнилося 7 років, необхідна її згода на це.

Які документи потрібно подати для зміни імені та прізвища У відділ державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) за місцем проживання подається заява разом з такими документами: свідоцтво про народження заявника; свідоцтво про шлюб (у разі коли заявник перебуває у шлюбі) або про розірвання шлюбу (у разі коли шлюб розірвано); свідоцтва про народження дітей (у разі, якщо заявник має малолітніх або неповнолітніх дітей); свідоцтва про зміну імені заявника, батька чи матері, якщо воно раніше було змінено;
Категорія : Україна


Залишити Коментар