Батьків розчарували: Вже офіційно – школи у звичному форматі не буде

червня 24 / 2020
Батьків розчарували: Вже офіційно – школи у звичному форматі не буде
У світлі карантинних обмежень і сумного для багатьох батьків досвіду дистанційного навчання школярів мільйони українців задаються питанням про те, як буде проходити навчання восени.

Але в уряді заявили, що звичний формат школи відійде в минуле, а школярі будуть освоювати нові знання індивідуально в віддаленому режимі. Про це пише портал radiotrek.

В уряді України заявили, що незважаючи на те, чи переможе країна Коронавірусние інфекцію, або ж епідемія триватиме, школярі вже не зможуть повернуться до звичного формату уроків, а навчання буде проходити в дистанційній формі, або з активним впровадженням технологій дистанційного навчання. Тому, швидше за все, українським батькам не потрібно буде готуватися до 1 вересня і купувати всілякі канцелярське приладдя, блузки та брюки своїм дітям.

Згідно з новою шкільною програмою, яку розробив уряд України, в ній містяться пункти, які безпосередньо регулюють механізм організації навчань школярів в дистанційному форматі в 2020-2021 роках. Крім того, прийдешнє ЗНО в кінці наступного навчального року також пройде в форматі онлайн. Це означає, що всі учні самостійно стануть освоювати більшість нового матеріалу і проходити тести і контрольні будинку.

Як зазначила виконуюча обов’язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій, в школах країни учні та вчителі стануть більш активно переходити на технології дистанційного навчання, що дозволить остаточно впровадити новий формат навчання. Уже в кінці цього місяця школи і коледжі України отримають відповідні новому формату рекомендації, згідно з якими вчителі та директори почнуть розробляти структурумайбутнього навчального року. Крім того, нові рекомендації розроблені виключно на індивідуальному підході до кожного учня.
Категорія : Україна


Залишити Коментар