Референдум, ЗНО чи ДПА, стягнення аліментів - ухвалені законопроекти

червня 19 / 2020
Референдум, ЗНО чи ДПА, стягнення аліментів - ухвалені законопроекти

Протягом цього сесійного тижня у Верховній Раді ухвалили ряд важливих законопроектів. Серед них про референдум за ініціативи населення, про зміни у 2019/2020 навчальному році та про порядок виплат аліментів. Участь у роботі Верховної Ради взяли і народні депутати від Закарпаття Василь Петьовка, Валерій Лунченко, Роберт Горват та Владіслав Поляк



На всеукраїнський референдум виноситимуть питання , що стосуються затвердження змін до Конституції України, питання загальнодержавного значення, про зміну території України, припинення дії закону чи його положень, - парламент ухвалив за основу проект Закону «Про народовладдя через всеукраїнський референдум».

Референдум не може розглядати питання, спрямовані на ліквідацію незалежності України, порушення державного суверенітету і територіальної цілісності України, створення загрози національній безпеці України, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі; питання податків, бюджету, амністії, віднесені до компетенції суду чи правоохоронних органів.

Для організації референдуму за ініціативи населення потрібно, щоб таку вимогу підписали не менше 3-х млн українців з 2/3 адміністративно-територіальних одиниць держави. З кожної області має бути не менш як по 100 тисяч підписів.


Щодо змін про завершення 2019/2020 навчального року, то йдеться про визначення тривалості навчального року в умовах карантину, а також про те, що учні мають право обирати оцінювання їх знань: через ЗНО або шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації.

Ухвалили народні депутати і Закон, що допоможе отримати аліменти від боржників, обчислення розміру аліментів через індексацію та без звернення стягувача до суду.
Категорія : Україна


Залишити Коментар