В Україні з наступного тижня різко подорожчає бензин: аналітик озвучив нову ціну

червня 14 / 2020
В Україні з наступного тижня різко подорожчає бензин: аналітик озвучив нову ціну

В Україні ціни на бензин в найближчий тиждень можуть піднятися в ціні на одну гривню. Вже через тиждень А-95 може досягти в ціні 23 грн за літр, а ціна на дизель складе 22,50 грн.

Такий прогноз OBOZREVATEL озвучив аналітик «Альпарі» Максим Пархоменко.

«Зростання цін на нафту і далі буде штовхати ціни на бензин і дизель вгору. Таким чином, в потенціалі бензин і дизель ще можуть додати в ціні одну гривню. До наступного тижня ми можемо вирости в ціні до 23 гривень за літр 95 бензину і 22,50 в ціні дизеля. Автогаз дорожчає слідом за нафтою, але потенціал подальшого зростання себе вже вичерпав», — розповідає Пархоменко.



За тиждень ціни на бензин в середньому зросли на 50 копійок, ростуть ціни нерівномірно і в основному дорожчає паливо на великих мережах АЗС. Середня ціна на автогаз зросла на 50 копійок, до 11.80.

«Ціни на світових ринках продовжують своє зростання. Вже зараз ціни на нафту досягли березневих відміток і торгуються на колишніх цінах. З огляду на це, ми розуміємо, що стрибок в цінах на бензин неминучий. Тільки побачимо його ми з невеликою затримкою довжиною в кілька тижнів», — говорить аналітик.
Категорія : Україна


Залишити Коментар