В Україні з’явився новий податок на автомобілі: кому доведеться платити більше

травня 29 / 2020
При продажу третього автомобіля за рік доведеться заплатити набагато більше
В Україні з’явився новий податок на автомобілі: кому доведеться платити більше

В Україні з’явився новий податок на продаж автомобілів. З 23 травня 2020 року набули чинності зміни до Податкового кодексу України, які передбачають збільшення податку при продажу автомобілів.

У першу чергу зміни торкнуться тих автомобілів, які продають на вторинному ринку.

Третя одиниця транспортного засобу, яка була продана в період з 1 січня 2020 року буде обкладатися податком у 18% від вартості, пише ТСН.

Раніше при продажу чи обміні автомобіля протягом одного року потрібно було заплатити 5% від його вартості.

Тепер ця сума зросла до 18%. Новий податок стосується не тільки легкових автомобілів, але і всіх інших видів транспорту, у тому числі причепів, мопедів і мотоциклів. Варто відзначити, що перший продаж транспортного засобу податком не обкладається.

Виключення складають автобуси, вантажівки, трактори, спецтехніка та інший транспорт – в цьому випадку податок при першій продажі складе 5%. Якщо операція купівлі-продажу або обміну стане другою за один поточний рік, то податок становитиме 5%, як і раніше. А ось третій продаж транспортного засобу вже буде обкладатися податком у 18%.

Як пояснюють фахівці, така норма оподаткування виведе з тіні перекупників транспортних засобів. Їм або доведеться чесно платити податки за кожен автомобіль, або відмовитися від свого бізнесу.
Категорія : Україна


Залишити Коментар