Зеленський хоче змінити податкове законодавство: подробиці

травня 22 / 2020
Зеленський хоче змінити податкове законодавство: подробиці
Президент Володимир Зеленський запропонував внести зміни у податкову реформу. Зокрема, чітко визначити правила оподаткування контрольованих іноземних компаній, розробити законопроєкт про одноразове декларування.

Потрібно напрацювати і внести на розгляд парламенту законодавчі ініціативи спільно з представниками бізнес-асоціацій та експертами, повідомила пресслужба голови держави.

За словами президента, потрібно запровадити прозорі механізми запобіганню ухиленню від оподаткування, зменшити штрафи за окремі незначні податкові правопорушення.



Крім того, уряд повинен забезпечити захист даних про доходи резидентів, отриманих з джерел за межами України. Потрібно розглянути питання встановлення кримінальної відповідальності за незаконне розголошення такої інформації.

Зеленський згадав про необхідність розробити законопроєкт щодо одноразового декларування.

Зміни у податкове законодавство потрібно підготувати у тримісячний термін. Також уряд разом із представниками бізнесу, експертами і народними депутатами має підготувати пропозиції щодо системного вдосконалення процедур адміністрування податків і зборів, забезпечення чіткості правил оподаткування, уніфікації термінології. Відповідний законопроєкт на розгляд Верховної Ради потрібно внести до кінця року.
Категорія : Україна


Залишити Коментар