У Києво-Печерській лаврі всі священики заразилися коронавірусом

квітня 26 / 2020
У Києво-Печерській лаврі всі священики заразилися коронавірусом
Коронавірусну інфекцію COVID-19 підхопили всі священики Києво-Печерської лаври, яка належить до Української православної церкви Московського патріархату.
Коронавірусом також інфікувалися монахи, викладачі та студенти Київської духовної академії, яка знаходиться на території лаври. Кількість заражених — від 150 до 200 осіб. Про це 26 квітня повідомляє РБК із посиланням на главу інформаційно-просвітницького управління УПЦ Московського патріархату митрополита Климента.
За його словами, більшість заражених почувають себе вже краще. Смертельна хвороба забрала життя трьох осіб.
Нагадаємо, у Києво-Печерській лаврі у понад 100 священнослужителів виявили коронавірусну інфекцію COVID-19. Настоятель лаври митрополит Павло теж був госпіталізований. Після перших випадків зараження лавру закрили на карантин.
Нещодавно Російська Федерація вирішила допомогти Києво-Печерській лаврі. Так, російський омбудсмен Тетяна Москалькова направила лист до уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової з проханням дозволити відправити гуманітарний конвой. Москва хоче відправити до лаври 2 т ліків, антисептиків, масок і «інших засобів, необхідних для лікування коронавірусу».
Категорія : Україна


Залишити Коментар