В Україні паспорти у смартфоні стали цифровими аналогами паперових документів

квітня 23 / 2020
В Україні паспорти у смартфоні стали цифровими аналогами паперових документів
Як повідомляє Міністерство цифрової трансформації України понад 17 тис. українців майже місяць тестували е-паспорти, і відтепер вони доступні кожному! Загальна кількість українців, що мають ID-картку чи біометричний закордонний паспорт, і які зможуть скористатися цифровими аналогами, – понад 19,5 млн громадян.
“Якщо у вас немає ID-картки, ми оцифрували закордонний біометричний паспорт, який так само посвідчує вашу особу. Він надає такі самі права і можливості, як і паперовий, що діє всередині країни”, – зазначили у міністерстві.
За інформацією Мінцифри, е-паспорти можна буде використовувати для посвідчення особи, якщо вас зупинить поліція, а також на пошті, під час отримання посилок, листів та під час придбання алкоголю чи тютюну для підтвердження досягнення повноліття.
По завершенні карантину е-паспорти також будуть корисними:
під час поїздок залізничним або повітряним транспортом;
під час медичного обслуговування та банківських операцій;
під час отримання адміністративних послуг.
Україна – одна серед перших у світі держав, де можливо користуватися е-паспортом без потреби пред’являти паперовий чи пластиковий аналог. І перша у світі, що надає найбільш повний перелік життєвих ситуацій застосування цифрового паспорту.

У Дії вже понад 2,3 млн користувачів – приєднуйтесь і ви та отримуйте ваші цифрові документи, які тепер завжди під рукою!
Завантажити Дію https://go.diia.app
Категорія : Україна


Залишити Коментар