У Мінекоенерго попередили українців про загрозу відключень світла

квітня 07 / 2020
У Мінекоенерго попередили українців про загрозу відключень світла
Міністерство енергетики та захисту довкілля України попередило про можливе припинення постачання електроенергії споживачам через низький рівень оплати. Про це повідомила пресслужба відомства.

Під час селекторної наради, проведеної 2 квітня керівництвом Міністерства енергетики та захисту довкілля, а також головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, з представниками енергокомпаній, було заначено погіршання платіжної дисципліни споживачів, зокрема населення, підприємств житлово- комунального господарства та малих побутових споживачів.

На думку учасників наради, така ситуація загрожує дефолтом операторам енергопостачання та може спричинити припинення постачання електроенергії споживачам, зокрема й населенню.



«Наслідком збереження низької платіжної дисципліни споживачів може стати оголошення такими операторами системи розподілу й постачальників універсальних послуг «переддефолтного» і/або «дефолтного» стану, що призведе до неможливості закупівлі ними електричної енергії та послуг з передачі/розподілу електричної енергії і, відповідно, припинення постачання електричної енергії споживачам, зокрема й населенню, що вплине на зростання соціальної напруженості в суспільстві», – повідомляє пресслужба Мінекоенерго.

Нагадаємо, раніше експрезидент Грузії, ексголова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що руйнування енергосектору, яке відбувається зараз, призведе до небаченої в Україні кризи, і не виключив масштабних відключень електроенергії споживачам.

Зі свого боку народний депутат України, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що глава енергетичного комітету ВР Андрій Герус за пів року знищив енергобезпеку країни, а пролобійований ним імпорт російського вугілля та електроенергії остаточно зруйнував вітчизняний енергетичний комплекс.
Категорія : Україна


Залишити Коментар