Зухвале пограбування в центрі Києва: банда відібрала у підприємця 2,8 млн грн (фото)

березня 23 / 2020
Зухвале пограбування в центрі Києва: банда відібрала у підприємця 2,8 млн грн (фото)
У п’ятницю, 20 березня, п’ятеро осіб під погрозою зброї скоїли напад на столичного підприємця та відібрали у нього 2,8 млн гривень. Зловмисники підстерегли потерпілого неподалік банку на вул. Мечникова в центрі Києва. Погрожуючи пістолетом та ножем, нападники заволоділи сумкою підприємця, у якій знаходились зазначені кошти.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

«Після цього грабіжники втекли з місця пригоди на автомобілі. При цьому на виїзді від місця вчинення злочину перебував автомобіль їхнього спільника, який, навмисно скоюючи на дорозі аварійну ситуацію, мав відсікати автомобілі переслідування. Ще один учасник злочинної групи на відстані 300 метрів проводив навколишню розвідку на предмет можливої засідки», - розповіли у прокуратурі.

Незважаючи на те, що під час втечі зловмисники застосовували засоби конспірації та змінили автівки, правоохоронцям вдалося їх заблокувати на території Дніпровського району Києва.

У ході затримання зловмисники чинили опір та під час спроби втекти протаранили автомобіль поліцейських. За результатами спецоперації п’ятьох учасників злочинної групи затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Нападниками виявилися четверо громадян Грузії та громадянин України. У ході обшуку однієї з іномарок, на якій вони пересувались, правоохоронці вилучили предмет, схожий на пістолет, номерні знаки від інших машин, а також значну суму грошей.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 КК України та обрано безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Спецоперація із затримання учасників злочинної групи проводилася за участі працівників карного розшуку ГУ НП у Києві, районного управління поліції та спецпідрозділу КОРД під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 6.

Слідчі та процесуальні дії тривають.
Категорія : Україна


Залишити Коментар