Навмисно вигадують: на Закарпатті з обуренням реагують на повідомлення щодо зараження гірської водойми

червня 24 / 2023

Жителів Хустщини інформують про небезпеку у місцевій водоймі.

adЖителів Хустщини інформують про небезпеку у місцевій водоймі.

СПОНСОРСЬКИЙ КОНТЕНТ


У м. можна відновити суглоби майже задарма
Easy Moves

: європейські кухні роздають майже даром
RTBS Offer

Як стало відомо із інформації Головного Управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, вода, а в одній із річок області несе загрозу здоров'ю людей. Мова іде про гірську річку на Хустщині — Ріку. Саме у ній, згідно із проведеними дослідженнями випробувальним центром Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, було виявлено кишкову паличку.

Наразі місцевих жителів застерігають не купатись у небезпечній водоймі й не ризикувати своїм здоров'ям, адже вода у Ріці не відповідає санітарним вимогам.

Зазначається, що проби води із Ріки були відібрані в районі “автомобільного мосту” у місті Хуст, — інформує одне із місцевих видань.

"У дослідженій пробі води було виявлено кишкову паличку (в нормі не допускається) та лактозно позитивні палички понад норму.

Бережіть себе та повідомте рідних і знайомих про заборону", – закликають у Держпродспоживслужбі.

У мережі Фейсбук інформацію прийняли досить обурливо. За словами людей, вони роками ходять купатися до річки й не помічали ніяких проблем зі здоров'ям ще жодного разу після купання. Місцеві жителі переконують, що вода чиста у Ріці. Ймовірно, зараженою може бути інша місцева річка, що теж протікає у Хусті, але не ріка. Люди також не розуміють, чому проби води для дослідження були взяті лише з одного місця водойми, а інші річки, мовляв, не досліджували. Крім того, ряд коментаторів наголошують, що інформація щодо кишкової палички є неправдивою і що населення просто намагаються налякати. Поодинокі відзначають, що людей вводять просто у паніку, аби ті, боячись заразитись, купаючись в річці, подавались до термальних басейнів. Як реагують в мережі Фейсбук дивіться далі
Категорія : Голос Народа


Залишити Коментар