Перехід на зимовий час: Що про це думають закарпатці (відео)

жовтня 29 / 2022
Перехід на зимовий час: Що про це думають закарпатці (відео)

Перехід на зимовий час в Україні традиційно відбудеться . У 2022 році переведення годинника припало в ніч з 29 на 30 жовтня, о 04:00 ранку.

Щороку, наприкінці жовтня, настає час, коли стрілки годинника переводять на одну годину назад, тим самим здійснюючи перехід на зимовий час Але доцільність цього переведення залишається під питанням. В Україні вже давно ведуться дискусії стосовно відміни цієї практики, остання з них була у 2021 році, але Верховна Рада так і не ухвалила це рішення.

Тож поки скасування залишається лише на словах, українці готуються переводити свої годинники. Переводити годинники почали ще у 1981 році, з того часу Україна разом з країнами Європейського союзу щорічно здійснюють перехід на зимовий та літній час. Але наразі, в окупованому Криму та окремих частинах Донецької та Луганської областей цей перехід не здійснюють, мешканці цих територій живуть за російським часом. Але це тимчасово.

Необхідність цього заходу пояснюють спробою подовження світлового дня, з метою економії електроенергії. Правдивість цього твердження, деякі експерти піддають сумнівам, а ось чи вірять в це мешканці Закарпаття та чи подобається їм ця тенденція?
Категорія : Голос Народа


Залишити Коментар