«Пересідайте на воза»: як виглядає в цю пору одна із «забутих» вулиць на Перечинщині (ФОТО)

грудня 19 / 2021



У період дощів люди тут «плавають», а у морозну погоду зі снігом, не заїдеш автомобілем.
Ідеться про ту саму вулицю 8-го Березня у Тур’я-Реметі на Перечинщині. Звісно, цей відрізок дороги, що розташований далеко від центру села, не є єдиною скалкою в оці, та от саме на асфальтове покриття цієї вулиці, уже очікують більше 50 років .

Не даремно вулицю 8-го Березня ще називають «Кам’яною». Відсутність асфальту і кам’янистий покрив дороги цьому підтвердження. Сюди бояться заїжджати на імпортних автомобілях. Єдиний вихід – це гужовий транспорт, яким власне тут користується певна частина населення.

Верхній покрив вулиці руйнується щорічно з дощами. У період сильних злив дорогою тече стрімкий потік. Не один раз через «потоп» на вулиці діти не можуть дістатись до школи, розповідають місцеві. Ситуація і зараз не краща, бо наразі вулиця також у воді і болоті. А верхня частина дороги у цей період схожа на якусь болотяну кашу, де можна запросто загубити взуття. На жаль, і цим відрізком дороги переміщаються люди, які уже звикли, за їх словами, бути сірою плямою на фоні численних обіцянок народними обранцями, що усе буде добре. Люди зневірились і вже не знають, чи колись їх почують і дійсно таки «буде добре» з асфальтовим покриттям, аніж тоннами болота замість обіцяного.

Подеколи вже навіть бояться звертатись і до місцевої влади із метою вирішити наболіле питання з асфальтуванням болотяних вулиць у межах села, адже не один раз у тих самих стінах, де б мали із розумінням поставитись до людської проблеми, їх «відшивали» куди подалі. Подібний випадок трапився і зараз при новій владі, за словами одного із жителів пана В. під часу візиту до керівниці місцевої ОТГ Надії Девіцької. Тут чоловіку відповіли, що не взмозі вирішити його питання з ремонтом вулиці, то ж доведеться ходити такою і далі. Ясна річ, місцевий бюджет не осилить ремонту бічних вулиць села. Поки ремонтують дороги центральні у рамках «Великого будівництва», забуті владою і богом вулиці дедалі десь там «у планах». Питання – в чиїх і чи реальні ті плани? Адже латати підручними матеріалами «жебрачі» вулиці, саме так їх і називають селяни, не має сил. Бо усі ті заплатки пливуть разом із першим дощем

Також люди запитують: навіщо їм влада, коли самотужки повинні робити ремонт вулиць?

Ми пройшлися горезвісною вулицею 8-го Березня, куди навіть важко дістатись швидкій, не те що легковим автомобілям, сфотографували ті відрізки дороги, що і дорогою важко назвати, аби привернути увагу місцевих чиновників до ситуації. Єдине, що варто відзначити, у модному взутті сюди не комфортно буде дістатись. Отож, беріть кірзаки й сідайте на вози!

До слова, перйшли ми й потік «Ружа», який часто виливає у період дощів та тече всією вулицею 8-Березня. Там, через водойму, також живуть люди й торують свій шлях суцільним болотом, чекаючи «хороших змін».

І наостанок, читаючи у мережі Фейсбук хвалебні оди на адресу депутатів-волонтерів щодо подарунків до Дня Святого Миколая, а саме ремонту вулиць у деяких селах Тур’я-Реметівської громади, є сподівання, що такі волонтери знайдуться й для багатьох інших вулиць громади, й не лише перед святами.
Категорія : Голос Народа


Залишити Коментар