У Ганичах на Тячівщині селяни закликали голову ОТГ не призначати їм "ГЕСівського" старосту (ФОТО)

грудня 01 / 2020
Йдеться про керівну посаду в селі новоствореної Нересницької ОТГ, де замість голови села тепер має бути призначений староста.
У Ганичах на Тячівщині селяни закликали голову ОТГ не призначати їм "ГЕСівського" старосту (ФОТО)
У п'ятницю, 27 листопада, в селі Ганичі, що на Тячівщині, відбулися сільські збори з питання обрання старости села.

Згідно з законодавством, старосту села обирають депутати за поданням голови об'єднаної територіальної громади.

Про це повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор

Жителям села стало відомо, що на старосту села претендує діючий голова села Анатолій Фіцай, який вже 10 років на посаді. Він же сумно відомий громадськості лобізмом забудовників міні-ГЕС на р. Тересва влітку 2017 року. Тоді ж селяни одноголосно проголосували проти цього небезпечного будівництва і не хочуть більше бачити очільником його знову.

На зборах був присутній і священник о. Василь, який також розказав новообраному голові Нересницької ОТГ Василю Гасинцю, що на території села в житловій зоні знаходиться незаконний завод з виготовлення туалетного паперу, який щодня викидає небезпечний дим. Завод знаходиться на земельній ділянці цільове призначення якої для ведення садівництва, а питання по заводу на громадських слуханнях проводили родичі та довірені особи голови А.Фіцая.

На зборах селяни підтримали кандидатуру на старосту Івана Фіцая, який відомий активною громадською позицією та боротьбою з скандальними гідроелектростанціями. Крім того І.Фіцай є новообраним депутатом Тячівської міської ОТГ та директором Благодійного фонду імені Олександра Хіри, який відомий численними соціальним проктами та допомогою дітям, лікарням, малозабезпеченим тощо.

У підсумку голова новообраної ОТГ Василь Гасинець побіцяв врахувати думку громади, оскільки саме її мешканці мають першочергове право визначати собі керівника.
Категорія : Голос Народа


Залишити Коментар