Історія ужгородського рома, обуреного діями правоохоронців при його затриманн

липня 28 / 2020
 Історія ужгородського рома, обуреного діями правоохоронців при його затриманн
Сюжет «Незаконно затримали?», який вийшов в ефір у програмі Час у п’ятницю 24 липня викликав бурхливе обговорення. Адже історія ужгородського рома Артура Токаря, обуреного діями правоохоронців при його затриманні, який звернувся за захистом до юриста – стала прикладом для інших, як можна і треба відстоювати свої конституційні права.

Нагадаємо, 29 річного рома правоохоронці затримали 20 липня опівночі на вулиці Станційній, коли сидів у машині Шкода Октавія, припаркованій біля автовокзалу, разом з жінками, яких мав відвезти. Чоловіка протримали у міському відділку поліції три години. Випустили ого після втручання правозахисника, проте так і не повідомили причину затримання та не представили протокол обшуку.

Пізніше, після звернення до редакції М-студіо, аби надати справі резонансу, в управлінні Поліції пояснили, що жінки, що сиділи у машині – підозрювані у крадіжці. Тому всіх запросили, а не затримали, для дачі показів. Телефон, паспорт, чеки з ломбарду – все вилучене віддали Артуру Токарю.

Також повідомлено його статус у справі – свідок, бо минулого разу ці відомості не надали, навіть у присутності правозахисника. Артур Токар чекає відповіді на направлені скарги про перевищення та зловживання правоохоронцями службовим становищем до Прокуратури, до управління внутрішньої безпеки, а також реакцію назаяву про вчинення злочину до державного бюро розслідування дій працівників поліції. Крім того, розраховує на підтримку Уповноваженого України з прав людини.
Категорія : Голос Народа


Залишити Коментар