Закарпатські ватерполісти показали різноманітні результати

жовтня 17 / 2024

Протягом чотирьох днів, 10–13 жовтня, у Львові проводились ігри стартового туру чемпіонату України з водного поло (Суперліга) серед чоловічих команд сезону 2024/25. На старт вийшли 8 ВК зі Львівської, Закарпатської, Харківської та Донецької областей, а також з Києва.


Уже традиційно наш край у престижних змаганнях представляла «Збірна Закарпатської області –УжНУ». Розпочинати новий чемпіонат їй довелося матчами з харків’янами, маріупольцями та киянами. Досягти максимального результату закарпатським ватерполістам не вдалося. Підопічні Володимира Гавриленка двічі перемогли та стільки ж разів поступилися.

Стартовий поєдинок з ШВСМ ВК «Маріуполь» пройшов у доволі рівній конкурентній боротьбі й завершився на користь суперників. Фінальний рахунок зустрічі – 9:12 (3:2, 1:5, 3:1, 2:4). Далі було протистояння з НТУ «ХПІ-ШВСМ» (Харків). Знову наші гравці чинили гідний опір, але зачепитися за позитивний результат не змогли. Двобій увінчався звитягою харків’ян з рахунком 7:10 (0:3, 1:1, 4:5, 2:1).

На щастя, закарпатська команда зуміла реабілітуватися за програні поєдинки успішними результатами у двох заключних іграх туру. Спочатку «Збірна Закарпатської області – УжНУ» розгромила збірну команду Києва з рахунком 16:5 (6:1, 4:1, 1:2, 5:1), а потім у напруженому суперництві здолала збірну Харківської області – 13:10 (3:3, 4:3, 3:2, 3:2).

Найрезультативнішим у нашій команді був Микола Багрій, який у чотирьох поєдинках зумів закинути 14 м’ячів. Це другий показник у таблиці бомбардирів після першого туру.

Зазначимо, що тільки львівське «Динамо» зуміло продемонструвати 100-відсотковий результат, вигравши всі чотири стартові протистояння.

Олег МИКИТА
Категорія : Спорт


Залишити Коментар