Новини Закарпаття

Визначено імена переможців і призерів VIII турніру на честь Андрія Гаваші


13–17 серпня на футбольних полях області відбувся VIII дитячо-юнацький футбольний турнір на честь Андрія Гаваші. Вже традиційно змагання проходили у двох вікових категоріях – U-15 та U-17.


Цей турнір користується великою популярністю і є для команд одним із етапів підготовки до старту нового сезону. Саме тому серед когорти учасників були провідні колективи України. За регламентом спочатку тривав груповий етап (по два квартети в кожній категорії), а потім, відповідно до зайнятих позицій, команди розігрували підсумкові місця.

Вікова категорія U-15

Переможцями групових етапів стали ФК «Динамо» (Київ) і ФК «Рух» (Львів), котрі перемогли всіх своїх суперників і набрали по 9 очок. Саме вони й зійшлися у фіналі, аби розіграти титул чемпіонів. В основний час двобою переможця виявлено не було (1:1), а в серії післяматчевих пенальті сильнішими виявилися «динамівці» (3:2). Відповідно «рухівці» стали срібними призерами.

У протистоянні за «бронзу» зійшлися ужгородська СДЮСШОР і донецький ФК «Шахтар», які посіли другі місця у своїх групах. На жаль, зачепитися за нагороди закарпатцям не вдалося. Донеччани вибороли звитягу 2:0 і здобули бронзові медалі.

У грі за 5–6 місця МФА «Мункач» (Мукачево) обіграв АФУР «Минай» (1:0), а в поєдинку за 7–8 місця ДЮСШ ФАТ ТМП (Тернопіль) виявилася сильнішою за ДЮСШ «Атлет» (Київ) (2:2, пен. – 4:3).

Кращими за амплуа стали:

– воротар – Карім Бахрієв («Динамо»),

– захисник – Данііл Лопунов («Шахтар»),

– півзахисник – Олександр Попович (СДЮСШОР),

– нападник – Іван Курса («Рух»),

– бомбардир – Данило Довгий («Динамо»),

– гравець – Артем Мазур («Динамо»).
Перейти на сайт