Вихованець Свалявської ДЮСШ став бронзовим призером на чемпіонаті Європи з важкої атлетики

липня 14 / 2024



Вихованець Свалявської ДЮСШ Іван Плоскіна став бронзовим призером на чемпіонаті Європи з важкої атлетики. Спортсмен успішно використав усі шість спроб та підняв у ривку 110 кілограмів, а в поштовху 126 кілограмів, що в сумі двоборства становить 236 кілограмів. Також під час цього виступу Івану вдалося побити власний рекорд, піднявши на 10 кілограмів більше. Хлопець каже, займається спортом ще з дитинства та завжди мріяв виборювати призові місця.

Дисципліна, мужність сила – саме з ці якості Іван виховує у собі завдяки спорту. Хоча юнак зізнається, що важка атлетика потребує неабиякої витримки. Не завжди йому все вдавалося, але він впевнено ішов до поставленої мети. Тренер Івана каже, найголовніше у спорті – це захоплення. Під час кожного заняття спортсмен наполегливо та старанно тренується задля вдалого результату. До цих змагань готувалися завзято. Пан Василь пишається тим, що допомагає молоді рухатися у правильному напрямку і спільними зусиллями у них виходить показувати такі чудові результати.

Спортсмен каже, з самого початку налаштувався на призове місця. Знав, що одну з медалей привезе додому. Вже невдовзі Іван братиме участь у чемпіонаті України до 15 років та у чемпіонаті Європи до 17 років. Збавляти темпи хлопець аж ніяк не збирається. Навпаки, хоче вибороти срібло та золото на міжнародних аренах. Тож вже активно готується та докладає усі зусилля для того, щоб гідно представляти Україну на міжнародних змаганнях.

Категорія : Спорт


Залишити Коментар