Від Ужгорода до Рахова закарпатець пробіг за шість днів і зібрав майже 300 тисяч гривень

квітня 01 / 2023

Тренер із Хуста Андрій Козир не вперше організовує акцію із символічною назвою «Марафон добра». Минулого разу закарпатець біг заради того, аби зібрати кошти на ремонт одного з відділень обласної дитячої лікарні. Сам Андрій є батьком двох дітей, тож його болить те, що малеча у нашому краї, на жаль, хворіє і прагнув зробити максимум для того, аби діткам надавали якомога якіснішу медичну допомогу. Втілити в життя мрію хустянину вдалося, тож він і цими днями вирішив подолати 210 кілометрів, при цьому паралельно збираючи кошти на потреби своїх земляків.

Розпочав старт Андрій Козир із Рахова – крайньої точки Закарпаття. Протягом кожного дня долав у середньому по 30-40 кілометрів. Фінішував він в Ужгороді, також у крайній точці не тільки нашого краю, але й України в цілому. При цьому, команда, яка працювала разом зі спортсменом, через Інтернет збирала кошти. Гроші закарпатці під час марафону також приносили безпосередньо Андрію.

А закупити хустянин разом із однодумцями вирішили два дрони для захисників.

«Я поставив собі ціль – зібрати 150 тисяч гривень на «очі» для військових, а саме: два дрони «Mavic-3», – розповів Андрій Козир «Карпатському об’єктиву». – Тим часом небайдужі краяни донатили на нашу «банку», т обто банківський рахунок. Минулого разу ми збирали кошти на ремонт інфекційного відділення дитячої лікарні і успішно досягнули мети, про яку заявили. Цього разу, оскільки у країні війна, то захотілося бути корисним саме для ЗСУ».

Слід зазначити, що Андрій Козир уже багато років проводить на Закарпатті різні акції, під час яких пропагує здоровий спосіб життя і активно залучає до цього молодь. Це – і велопробіги, і забіги, і багато іншого. Тож враховуючи те, що закарпатець має дуже широке коло знайомих, збір проходив справді успішно.

«Акцію можна було знайти у соцмережах під хештегом #менінебайдуже. Протягом першого дня я пробіг від Рахова до Великого Бичкова, на другу добу дістався до Бедевлі, на третю – прибіг до свого рідного Хуста, відтак – до Кам’янського, на шосту же – фінішував в Ужгороді. Кожна зібрана гривня для нас була важливою і я щиро вдячний усім, хто долучився до нашого «Марафону добра», – зізнався спортсмен.

Відтак, підсумовуючи результати соціальної акції, за словами закарпатця, йому вдалося зібрати справді гарну суму.

«Результатами дуже задоволений, – наголосив він. – Ми зібрали 137 345, 71грн. За них купили 2 дрони «DJI Mavic-3 classic». Але на цьому гарні новини не закінчуються! Одна з хустських компаній вирішила зробити благодійний внесок у розмірі 150 000 гривень! Ми безмежно вдячні за таку серйозну пожертву! Хай цей вчинок послужить добрим прикладом для інших закарпатських підприємців! Після такого донату «Марафон Добра» можна було б не продовжувати, перестати бігти і закрити збір, але ми не маємо права зупинятися, так як це роблять наші військові, ризикуючи на передовій власними життями… Отже загальна сума збору у нас склала 287 345,71 гривень. І за ці кошти зможемо купити не два, а цілих чотири дрони! Тому спасибі всім, хто долучився!».

Андрій Козир переконаний, що творити добро не лише корисно, але й неймовірно приємно і впевнений, що й у перспективі він буде проводити подібні акції, допомагати краянам та всім, хто має в цьому потребу.
Категорія : Спорт


Залишити Коментар