«Минай» був дуже близьким до перемоги

березня 13 / 2023

11 березня на «Минай-Арені» відбувся поєдинок 17-го туру української Прем’єр-ліги з футболу сезону 2022/23 між закарпатським «Минаєм» та «Олександрією» з Кіровоградщини.


Перед «Минаєм» та «Олександрією» стоять різні завдання на сезон: якщо перші борються за «виживання», то другі – ведуть боротьбу за єврокубки. Відповідно фаворитом протистояння були гості. Та закарпатська команда має досвід перемог над олександрійцями (в обох домашніх іграх закарпатці виборювали звитяги) і цю позитивну статистику наші футболісти прагнули продовжити й цього разу, але не вистачило зовсім трохи.

Успішним старт поєдинку виявився для минайців. Вже на 2-й хв. вони повели в рахунку: голкіпер «Олександрії» Микита Шевченко невдало віддавав передачу на партнера і Вадим Віденчук, виборовши м’яч, одразу ж спрямував його в сітку воріт. Наприкінці першого тайму колектив Володимира Шарана міг подвоїти перевагу, однак нашим гравцям бракувало точності. На 42-й хв. прицільний удар головою з близької відстані у виконанні Олега Вишневського парирував голкіпер, а через хвилину Єгор Твердохліб із шести метрів поцілив у стійку воріт.

Щодо гостей, то в них також були нагоди для взяття воріт: на 23-й хв. дальнього удару завдавав Владислав Калітвінцев, а на 36-й з гострого кута бив Андрій Кулаков. Як в одному, так і в другому епізоді господарів урятував Олександр Бандура.


У другій 45-хвилинці активнішою була «Олександрія». Гравці цієї команди більше володіли м’ячем і частіше пробивали по воротах. На 58-й хв. із-за меж штрафного майданчика бив Еміль Мустафаєв, а на 72-й хв. удару злету завдавав Максим Третьяков, але ні один, ні інший переграти голкіпера не змогли.

А от за шість хвилин до завершення основного часу зустрічі м’яч таки опинився у воротах «Минаю». Як показав повтор, можливо, й не за правилами, оскільки Олег Кожушко, після передачі якого відзначився Максим Третьяков, перебував у положенні поза грою. Однак взяття воріт було зараховане й команди розійшлися миром (1:1).

Команда Володимира Шарана кладе до своєї скарбнички один заліковий бал і продовжує перебувати на 15-й сходинці турнірної таблиці. Наступний поєдинок «Минай» зіграє 19 березня на виїзді проти ковалівського «Колоса».

«Минай» – «Олександрія» – 1:1 (1:0)

Голи: Вадим Вітенчук 2 – Максим Третьяков 84.

«Минай»: Олександр Бандура, Ігор Гончар, Олег Горін, Олександр Мельник, Андрій Булеза, Вадим Вітенчук (Сергій Петько 78), Михайло Шишка, Єгор Твердохліб (Данило Колесник 91), Назарій Воробчак (Валерій Рогозинський 91), Олег Вишневський (Міхаіл Гечев 86), Юрій Кравчук.

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Олександрія»: Микита Шевченко, Владислав Бабогло, Андрій Кулаков (Богдан Кобзар 63), Владислав Калітвінцев (Олег Кожушко 46), Максим Третьяков, Денис Мірошніченко, Андрій Цуріков, Сергій Рибалка (Кирило Ковалець 46), Валерій Бондаренко, Микола Михайленко (Кирило Сігеєв 63), Еміль Мустафаєв (Вікентій Волошин 84).

Головний тренер – Руслан Ротань.

Результати інших матчів 17-го туру:

«Зоря» (Луганськ) – «Львів» – 3:1,

«Інгулець» (Петрове) – «Металіст» (Харків) – 2:1,

«Чорноморець» (Одеса) – «Металіст 1925» (Харків) – 1:1,

«Дніпро-1» – «Динамо» (Київ) – 0:1,

«Верес» (Рівне) – «Ворскла» (Полтава) – 2:2,

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:3,

«Рух» (Львів) – «Колос» (Ковалівка) – 0:1.

ДЕТАЛЬНІШЕ ТА ФОТО
Категорія : Спорт


Залишити Коментар