В Ужгороді – турнір-меморіал пам'яті відомого закарпатського футболіста Олександра Когутича

січня 23 / 2022


Спортсмен помер 24 січня 2021 року на 51-му році життя.
Закарпатська асоціація футболу у пам'ять про футболіста і тренера організувала у спорткомплексі «Юність» турнір, участь у якому беруть команди «Ракошино», «Проспект», «Говерла». Грають друзі Олександра, колеги. Серед учасників, зокрема – депутати Ужгородської міської ради Юрій Мандич та Євгеній Прозор.
Олександр Когутич народився 25 лютого 1970 року в селі Ракошино Мукачівського району. Змалку полюбив улюблену гру й у 18 років розпочав дорослу спортивну кар’єру. Грав за аматорські «Іскра» (Буськ), СА (Львів), а в 1990 році перейшов до «Закарпаття» (Ужгород), котре виступало в буферній зоні та другій лізі чемпіонату СРСР. Відіграв два сезони, потім в Угорщині за місцевий клуб «Кишлет». У 1992 році повернувся й на цілих 12 років знову затримався в «Закарпатті» і став рекордсменом команди за кількістю проведених матчів. За даними футбольного статистика з Ужгорода Володимира Католика, О.Когутич за ужгородський колектив майстрів відіграв 457 зустрічей, у яких забив 47 голів.
Олександр Іванович – учасник першого розіграшу чемпіонату в першій футбольній лізі незалежної України. У дебютному для себе поєдинку 14 березня 1992 року проти білоцерківської «Росі» відзначився голом, команда ж перемогла тоді 2:0. Також О.Когутича пам’ятають як багаторічного капітана команди, вправного оборонця, майстра виконання штрафних ударів, йдеться на сайті Закарпатської асоціації футболу.
Олександр Когутич грав також за аматорські колективи «Бадалово», «Мукачево», «Берегвідейк» та «Ракошино».
Після завершення кар'єри гравця розпочав тренерську діяльність. Із 2012-го по 2015 рік допомагав тренувати юнацьку та молодіжну команди ужгородської «Говерли». У 2016 році працював граючим головним тренером ФК «Ракошино».
Категорія : Спорт


Залишити Коментар