"Минай" на останніх секундах матчу втратив перемогу

листопада 25 / 2021

Матч третього туру української Прем’єр-ліги в середині листопада – у сучасних пандемічних реаліях можливе й не таке, проте добре, що закарпатський «Минай» та ковалівський «Колос» свій перенесений матч першого кола національної першості взагалі зуміли провести до кінця 2021-го року. Уже мало хто пам’ятає, що команда Василя Кобіна поверталася до «еліти» в авральному порядку, тому її та відповідних суперників календарі виявилися врешті-решт дуже зім’ятими. Та й «Колос» тоді ще жив емоціями єврокубкових баталій, тож справи на внутрішній арені його не дуже турбували.

Колективи Ігоря Леонова та Ярослава Вишняка перебували у кризовому становищі, але з листопадової міжнародної паузи вийшли з позитивною динамікою за набраними очками. Господарі поля зуміли розійтися бойовим миром із петрівським «Інгульцем» (2:2), а от «колоски» оформили справжню сенсацію, коли обіграли чернігівську «Десну» на виїзді (0:1). Очікувалося, що «чорно-білі» і в цій грі захочуть зачепитися за позитивний результат, проте насправді матч вийшов для них далеко не найякіснішим.

Читайте також:
"Ужгород" здобув перемогу та вперше піднявся з дна турнірної таблиці

Утім, далеко не одні гості винні в тому, що гра вийшла досить нудною. «Минай» також не надто поспішав нагнітати обстановку, та й ідеї з боку обох команд будувати свої атаки за допомогою банальних флангових проходів із неточними завершальними подачами на завершення були заздалегідь програшними. Перша половина так і пройшла – закарпатський клуб трохи більше перебував із м’ячем у ногах, тому банально мали більшу кількість спроб доставити м’яча у штрафний майданчик. Більшість були неточними, але на 20-й хвилині м’яч «випадково» прилетів зверху до перекладини, після навісу Коваленка з правого флангу, а до цього він же перевірив реакцію голкіпера, завершуючи аналогічний пас Гончара.

Можна було згадати також і кілька підходів із завершальними дальніми ударами у виконанні гравців «Минаю», що дозволило скласти враження про те, що вони мали перевагу у першій половині. На стан справ на табло це зовсім не впливало, але створило підмогу для загострення після перерви.

Формально, на другий тайм обидва наставники кинули в бій двох нових футболістів, але поки Сітчінава бігав у пошуках вчорашнього дня по роздягальні, його команда отримала пенальті у свої ворота за підсумком фолу Павловця проти Ахмедзаде на лівому фланзі штрафного майданчика.

Примітно, що Євгена Селезньова якраз і замінили на Дмитра Білонога у перерві, тому з «позначки» бив Книш, але впорався зі своїм завданням блискуче.

Це був фактично єдиний момент у другій половині матчу, коли господарів поля можна було побачити в атаці на чужі ворота. Колектив Ігоря Леонова захотів зіграти до вірного, і кілька разів обійшовся лише легким переляком під час спроб «Колоса» провести м’яч у відповідь. Будемо чесні, «Минай» відверто тягнув ігровий час до власної перемоги. Їхнє право, що тут ще сказати, але і є право у суперників перешкодити цим планам. Це й зробив Нурієв, забивши у ворота своєї колишньої команди прямим ударом зі штрафного під ліву штангу тоді, коли навіть компенсований час уже давно завершився.

Уже найближчими вихідними закарпатський «Минай» прийматиме київське «Динамо», а ковалівський «Колос» на своєму полі зіграє проти рівненського «Вереса».
Категорія : Спорт


Залишити Коментар