У Рахові тренуються чемпіони Європи та України

серпня 05 / 2021

Вже який рік поспіль у останній місяць літа до нашого міста приїздять боксери з цілої країни на спортивні збори, які відбуваються на базі Рахівської юнацької спортивної школи. Цьогоріч тренуються п’ять команд з: Броварів, Хмельницького, Хуста, Тячева та Рахова, пише видання rakhiv.city.


Читайте також:
Відомо, хто зіграє у фіналі Кубка Закарпаття з футболу


Загалом займаються близько 40 спортсменів.
– Цього літа у нас займаються хлопці віком від 10 до 14 років, а ще окремо тренується доросла команда з Броварів, у складі якої – чемпіони Європи, світу та України, – розповідає організатор зборів, рахівський тренер першої категорії, майстер спорту та директор Рахівської ДЮСШ Віталій Урбан.

Тут дорослі тренуватимуться 21 день, а менші проведуть два тижні. Щоденно у них три різновиди занять: зранку зарядка і «бій з тінню», у день кругове тренування, вечірнє – це завжди ігрове тренування. Види вправ можуть змінюватися, але за часом – обов’язково по півтора години.

Хто тренує Рахівську команду
Окрім старшого тренера Віталія Урбана з підростаючими боксерами Рахові допомагають займатися його вихованці вже теж тренери Юрій Томашук та Василь Никоряк. В цілому Рахівська команда налічує близько двадцяти юних боксерів, які є членами збірної Закарпатської області, призерами чемпіонатів України.

Хто ще приїхав на збори
Щодо гостей, які приїхали потренуватися у оточенні Карпатських гір, то вперше на збори до Рахова завітала команда боксерів з Хмельницького (тренер м. с. України Григорій Барбака). З Хуста команду тренує тренер першої категорії Микола Ковчар, а з Тячева тренер другої категорії Павло Пеньора.

Доросла команда боксерів із Броварів
На цілих три тижні приїхали готуватися до Чемпіонату та Кубка України команда дорослих боксерів з міста Бровари.

Десять спортсменів, що нині тренуються по два рази на день є підопічними тренерів Ігора Цвітненка (майстра спорту України, тренер вищої категорії) та Олександра Поліщука (майстра спорту міжнародного класу СРСР, заслуженого тренера України і заслуженого працівника фізичної культури та спорту України).

На тренуваннях боксери викладаються сповна. Про це каже і тренер, і свідчать їхні здобутки. Адже у команді є один з тих, хто вже має титул чемпіона світу серед професіоналів за версією WBC, заслужений майстер спорту України Віктор Постол (Айсмен).

Також Дмитро Ловчинський – майстер спорту міжнародного класу, член національної збірної України, чемпіон Європи; Ярослав Самофалов – МК МС та ЧНЗ України, бронзовий призер перших Європейських ігор, учасник Чемпіонату світу та інші молоді дарування.
Категорія : Спорт


Залишити Коментар